Θηλασμός: Πώς μπορεί να γίνει πιο εύκολος για τη νέα μαμά;


ευκολος θηλασμος εξω ποδια θηλασμου βοηθεια θηλασμου

Ο θηλασμός είναι ο φυσικότερος τρόπος για να τραφεί ένα βρέφος. Με το που γεννιέται ένα μωρό και βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του, οι πρώτες του κινήσεις (ενστικτωδώς) είναι να στρέψει το κεφαλάκι του προς το σώμα της, είτε για να τραφεί, είτε για ψυχοσωματική επαφή.

Τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό και τη μαμά
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μητρικό γάλα είναι η καταλληλότερη και πιο ισορροπημένη τροφή για το μωρό. Συγκεκριμένα το μητρικό γάλα:
⦁ Προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Επίσης, αλλάζει τόσο κατά τη διάρκεια του θηλασμού όσο και καθώς το βρέφος μεγαλώνει.
⦁ Είναι αποστειρωμένο κι έτσι η νέα μαμά γλιτώνει τη διαδικασία της αποστείρωσης.
⦁ Περιέχει αντισώματα που βοηθούν το βρέφος να “χτίσει” το ανοσοποιητικό του σύστημα, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του.
⦁ Είναι πάντα διαθέσιμο και οικονομικό! Επιπλέον είναι στη σωστή θερμοκρασία, δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία και το έχει η μαμά πάντα μαζί της! Άρα έχει και λιγότερο κουβάλημα η μαμά!
⦁ Τα μωρά που θηλάζουν εμφανίζουν λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές, αλλεργίες, ωτίτιδες, άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού και ιώσεις.
⦁ Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.
⦁ Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βοηθάει τη μητέρα να συνδεθεί συναισθηματικά με το μωρό της. Η επαφή που έχει η μαμά με το βρέφος τη στιγμή του θηλασμού είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Προσωπικά ακόμα θυμάμαι την υπέροχη αίσθηση που ένιωθα όταν θήλαζα τα παιδιά μου και με κοίταζαν στα μάτια!

Πως μπορεί να γίνει ο θηλασμός πιο εύκολος;
Συχνά η νέα μαμά αισθάνεται ότι χάνει την ελευθερία των μετακινήσεών της λόγω του θηλασμού. Που θα θηλάσω; Θα βλέπουν όλοι εμένα και το μωρό μου; Θα αποσπάται η ηρεμία του μωρού μου; Κι αν αισθάνομαι άβολα; Μήπως τελικά να μη βγω και να μείνω σπίτι για να μπορέσω να θηλάσω πιο εύκολα? Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλαιπωρούν τις θηλάζουσες μητέρες.

Η καλύτερη και δοκιμασμένη λύση για να θηλάσει η μητέρα όπου και αν βρίσκεται, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του μωρού και χωρίς να χάνεται η ιδιωτικότητα που απαιτεί αυτή η μοναδική διαδικασία του θηλασμού, είναι η χρήση μιας μαντήλας θηλασμού με εύκαμπτη μπανέλα.

Η μαντήλα κάλυψης θηλασμού προσφέρει ελευθέρια μετακίνησης και ενισχύει τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση της μητέρας για θηλασμό σε δημόσιο χώρο. Έτσι με τη χρήση της μαντήλας, η μαμά μπορεί να συνδέεται με το μωράκι της όπου και αν βρίσκεται και παράλληλα να συνεχίζει τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της χωρίς να νιώθει τον περιορισμό του πού και πώς θα θηλάσει. Επιπλέον, η μαντήλα θηλασμού αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για το μωράκι, απέναντι σε εξωτερικούς ή βλαπτικούς παράγοντες (σκόνη, γύρη, καυσαέριο, έντομα, μικροοργανισμούς, κλπ.).

πανι θηλασμου αξεσουαρ θηλασμου δημοσιος θηλασμος εξω

Οι πιο ωραίες, ποιοτικές και στυλάτες μαντήλες που έχω βρει είναι οι premium ποδιές θηλασμού της Let's Bond! Είναι 100% βαμβακερές, φτιαγμένες από άριστης ποιότητας οργανικό βαμβάκι, πολύ μαλακές, βαμμένες με οικολογικά χρώματα που δεν ξεβάφουν, σε μοναδικά, πανέμορφα σχέδια που σχεδιάζει και επιλέγει η Βαλεντίνα, εμπνευστής και ιδιοκτήτρια της Let's Bond!!
Η ειδική εύκαμπτη μπανέλα που διαθέτουν οι συγκεκριμένες μαντήλες, επιτρέπει την οπτική επαφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενώ ο ρυθμιζόμενος λαιμός τους με το μεταλλικό κρικάκι, κρατάει το κάλυμμα στη θέση του. Έτσι το μωρό ηρεμεί, παίρνει αέρα και ο θηλασμός γίνεται πιο άνετος και εύκολος. Επιπλέον, καλύπτοντας το βρέφος, παρέχεται ιδιωτικότητα και ηρεμία την ώρα του θηλασμού, κάτι που τον κάνει πολύ πιο εύκολο και απολαυστικό τόσο για τη μαμά όσο και για το μωράκι!

καλυμμα θηλασμου σκιαση καροτσιου καλυμα πορτ μπεμπε

Οι μαντήλες της Let's Bond έρχονται συσκευασμένες σε ένα πολύ όμορφο και χρηστικό πουγκί, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της μαντήλας ή άλλων αντικειμένων, πιάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα του μωρού και έχουν και άλλες χρήσεις αφού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν κάλυμμα-σκίαση στο καρότσι, στο μάρσιππο ή στο πορτ μπεμπέ.⠀
Θα τις βρεις στο επίσημο site της Let’s bond σε υπέροχα σχέδια και χρώματα!

Άλλωστε το σημαντικότερο είναι η νέα μαμά να αισθάνεται χαρούμενη και ήρεμη. Γιατί χαρούμενη μαμά σημαίνει χαρούμενα παιδιά, και κατ' επέκταση ευτυχισμένη οικογένεια!

(Άρθρο από My little world http://bit.ly/thilasmos-pio-eukolos-letsbond-mylittleworld)