Νέες μαμάδες μιλούν για τον θηλασμό - Μέρος ‘Α


Δήμητρα, 40 χρονών, Αρθρογράφος σε γυναικείο περιοδικό

“Με τη μαντήλα θηλασμού δημιουργούμε τη δική μας “φωλιά” τη στιγμή του θηλασμού”

Όταν έγινα μητέρα για 2η φορά μου έκαναν δώρο μια μαντήλα θηλασμού, της οποίας την ύπαρξη και τη χρήση δε γνώριζα στο πρώτο μου παιδί! Στην αρχή δίστασα να τη χρησιμοποιήσω γιατί από τη μια ήμουν δύσπιστη ως προς τη βοήθεια που θα μου προσέφερε και από την άλλη σκεφτόμουν ότι μπορεί η μαντήλα να “έπνιγε” το μωρό μου και να του δημιουργούσε δυσφορία όπως γινόταν και με τα διάφορα πανιά, φουλάρια και μαντήλια με τα οποία κάλυπτα το στήθος μου και αναγκαστικά και το κεφαλάκι του βρέφους.

ποδια θηλασμου με μπανελα

Από την πρώτη χρήση της μαντήλας θηλασμού της let’s bond, κατάλαβα τη μεγάλη διαφορά που είχε αυτό το προϊόν από το απλό μαντήλι ή φουλάρι που χρησιμοποιούσα πριν 2,5 χρόνια! Καταρχήν, η εύκαμπτη μπανέλα που διαθέτει δημιουργεί ένα άνοιγμα από το οποίο το μωράκι βλέπει τη μητέρα και η μητέρα το βρέφος, ενισχύοντας την “σύνδεση μητέρας-βρέφους” που δημιουργεί η διαδικασία του θηλασμού. Επίσης, το μωράκι νιώθει άνεση αφού αναπνέει ελεύθερα και βλέπει τη μαμά του την ώρα που τρώει!! Αυτό επίσης που δεν είχα σκεφτεί ποτέ, είναι πως με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια δική μας “φωλιά” τη στιγμή του θηλασμού και το μωρό δεν αποσπάται από την παρουσία κόσμου ή από οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα (πχ έντομα, θορύβους, εικόνες, κλπ)!! 

Δεν είναι ντροπή να θηλάζει μια μητέρα το μωρό της όπου και αν βρίσκεται (έχω ακούσει ή διαβάσει και τέτοια σχόλια επειδή δεν θηλάζω “ελεύθερα”!), αλλά εγώ με τη μαντήλα θηλασμού νιώθω πιο άνετα και μου αρέσει που και το μωρό μου θηλάζει πιο ήρεμα και σωστά ακόμα και αν βρεθούμε σε παιδικό πάρτι με πολύ κόσμο και μουσική όπως την τελευταία φορά! Ναι μπορούμε να πηγαίνουμε και στα πάρτι και να μη χάνουμε ούτε τα γεύματα μας ούτε τις “δικές μας στιγμές”!! 

Τη μαντήλα θηλασμού της let’s bond θα την σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάθε νέα μαμά και μάλιστα έχω επιλέξει ήδη το σχέδιο που θα πάρω δώρο στην κολλητή μου φίλη που οργανώνει το baby shower του μωρού της σε λίγες μέρες!!!